E-book 'Kawy Roślinne'

Życie bez kawy byłoby niezwykle ponure, nieprawdaż? Zastanów się teraz, co mieli zrobić ludzie, którzy do niej nie mieli dostępu? Wyobraź sobie tysiące kawoszy pozbawionych możliwości rozpoczęcia dnia od filiżanki małej czarnej? Było to z pewnością coś strasznego. Całe szczęście, iż człowiek jest istotą rozumną i w trudnych warunkach potrafi zastąpić tak pożądane brązowe ziarna, roślinnym substytutem - w ten sposób tradycja porannej kawy zostaje uratowana. 

Ponieważ zajmuje się zielarstwem, temat zamienników kawy zainteresował mnie niezmiernie. W efekcie udało mi się zebrać materiał, który po opracowaniu przerodził się w książkę. Dlatego mogę oddać w Wasze ręce 86-stronicowy e-book opisujący 113 gatunków roślin, z których wytwarzano substytuty kawy. Każda monografia składa się z dwóch części. Pierwsza to informacje o zasięgu geograficznym, morfologii i właściwościach użytkowych. Część druga omawia produkowany z niej substytut kawy - okres wyrobu, sposób produkcji, historię oraz walory smakowe i zapachowe.

Mam nadzieję, iż lektura przyniesie Wam wiele pożytku. Książka jest umieszczona na Google Drive - wystarczy kliknąć okładkę, aby uzyskać do niej dostęp. 

Czytelnicy i Czytelniczki - jeżeli chcielibyście docenić moją pracę, to zachęcam do wsparcia Manuału Zielarskiego poprzez umieszczony obok widget Zrzutki. 

(tak, kliknij na to!)


Przykładowe strony książki:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz